AMD a anunțat noul AMD FirePro S9170 – primul GPU cu o memorie de 32GB proiectat pentru volume de procesare cu dublă precizie DGEMM și cu suport  OpenCL 2.0. Având la bază cea de-a doua generație a arhitecturii AMD Graphics Core Next (GCN), noua adiție a familiei AMD FirePro este capabilă să livreze o performanță de procesare de până la 5.24 Teraflopi permițând în același timp si o precizie dubla de procesare de până la 2,62 Teraflopi.

Proiectat pentru fluxuri de calcule intensive, AMD FirePro S9170 este soluția ideală pentru managerii centrelor de date ce supraveghează grupuri din cadrul organelor academice sau guvernamentale, industriei de petrol și gaze, sau clustere cu densitate ridicata.

“AMD este recunoscut ca un inovator al industriei HPC și ca principalul furnizor de soluții grafice în luna noiembrie 2014 de către cei de la Green500 List. Astăzi gama GPU-urilor specifică mediilor de calcul de înaltă performanță s-a îmbunătățit prin adiția plăcii video profesionale AMD FirePro S9170″, a declarat Sean Burke, vicepresedinte si director general al grupului AMD Professional Graphics . “GPU-ul pentru servere AMD FirePro S9170 poate accelera sarcinile de lucru complexe prin calcul științific, analiza datelor sau prin prelucrare seismică fiind inarmată cu o memorie de  32GB. Noua oferta este adresată supercomputerelor pentru a atinge performanțe masive de calcul și pentru a maximiza bugetele disponibile.”