Eni, o companie energetică de top, a anunțat construirea HPC6, un nou sistem de calcul de înaltă performanță alimentat de procesoarele AMD EPYC și GPU Instinct. HPC6 se va beneficia de o performanță maximă de 600 petaflopi, marcând un salt semnificativ față de cei 70 de petaflopi combinați ai sistemelor actuale ale Eni, HPC4 și HPC5.
Tehnologia AMD joacă un rol crucial în HPC6, demonstrând angajamentul său de a oferi soluții de ultimă generație pentru cele mai exigente provocări de calcul din lume. Această colaborare poziționează, de asemenea, AMD ca partener cheie în călătoria Eni către un viitor sustenabil, HPC6 fiind mai eficient din punct de vedere energetic, minimizând emisiile de carbon. HPC6 va fi amplasat într-o zonă dedicată din cadrul Centrului de date verde al ENI, unde a fost construit un nou sistem de răcire cu lichid pentru a spori și mai mult eficiența și sustenabilitatea.
Claudio Descalzi, directorul general al Eni, a declarat: “Eni a fost o companie care a fost înființată pentru a asigura o mai bună funcționare a sistemului HPC: “Prin această inițiativă, continuăm să ne demonstrăm poziția de lider tehnologic, reafirmând rolul Eni în domeniul supercalculatoarelor și relansându-ne ambițiile prin intermediul unei infrastructuri dedicate. Acest proiect subliniază angajamentul nostru continuu față de inovare și digitalizare, sprijinind totodată procesul nostru de tranziție energetică.
Pentru a afla mai multe despre anunț, vă rugăm să accesați link-ul.