AMD dezvăluie noile APU-uri si SoC-uri inovatoare, ce oferă consumatorilor o experiență PC mult mai captivantă 

AMD incepe anul 2013 cu cea mai puternica linie de APU-uri  și anunță parteneriatul cu VIZIO ─

AMD, unul dintre liderii furnizorilor de tehnologii ce oferă consumatorilor experiențe vizuale intense, anunță în avans detalii despre noile APU-uri (Accelerated Processing Units) și face publică noua colaborare cu VIZIO. În cadrul CES, AMD a facut o demonstrație cu noile APU-uri system on chip (SoC), denumite “Temash” si “Kabini”, ce vor reprezenta primele SoC-uri x86 quad-core. Ambele modele de APU-uri sunt programate pentru lansare în prima jumătate a anului 2013. Demonstrațiile au inclus o gama largă de jocuri și aplicații de top pe un notebook foarte subțire cu APU “Kabini”, o tabletă și un notebook hibrid, cu APU-uri “Temash.”

De asemenea, AMD a dezvăluit și noul model de APU, denumit “Richland”, livrat în prezent doar către OEM-uri, ce oferă îmbunătățiri ale performanțelor video cu 20-44% mai mari în comparație cu generația de APU-uri AMD Seria A. “Richland” va fi livrat într-un pachet ce va conține software de recunoaștere facială și a gesturilor, astfel încât consumatorii să poată experimenta la maxim puterea de procesare. Dupa “Richland” va urma “Kaveri” ce va beneficia de funcții ale arhitecturii (HSA) și va fi lansat în a doua jumătate a anului 2013.

“Cu noile serii revolutionare de APU-uri pentru 2013, compania AMD este determinată să devină lider în segmentele consumer aflate în creștere,” spune Lisa Su, vice-președinte senior și manager general pentru AMD Global Business Units. “Dezvoltăm tehnologii gândindu-ne la utilizatorii finali – vrem să oferim experiențe true surround computing, captivante, pentru viața de zi cu zi. Suntem entuziasmați să aducem pe piață tehnologia noastră APU de top, inclusiv primul SoC quad-core x86 din industrie, ce ne consolidează poziția de lider în segmentele de grafică si gaming.”

GAMA de APU-uri ale anului 2013 aduce un pas IMPORTANT pentru amd În domeniul performanȚĂ-per-watt Și al experienȚelor software de elitĂ

  • “Richland” aduce îmbunătățiri atât pentru CPU-uri, cât și pentru grafică, împreună cu o autonomie sporită. APU-urile “Richland” vor fi livrate împreună cu un pachet software extins, ce include recunoaștere facială și a gesturilor, conectivitate wireless direct la TV și monitoare, prioritizarea resurselor de sistem în timpul streaming-ului video.
  • “Kabini” este proiectat pentru notebook-uri foarte subțiri cu autonomie extinsă și oferă performanțe impresionante atăt pentru configurații dual-core, cât și pentru cele quad-core. “Kabini” va oferi performanțe cu peste 50% mai bune decât cele ale fostei generații de APU-uri AMD (“Brazos2.0”)
  • “Temash” este procesorul de elită AMD cu consum scăzut, dedicat mobilității și se va găsi în Tablete Windows 8 și în cele hibride. AMD se asteaptă ca “Temash” să fie cel mai performant SoC pentru tablete, fiind cu peste 100% mai performant din punct de vedere grafic decăt predecesorul sau (“Hondo”).

LA CES, SURROUND COMPUTING PRINDE VIAȚĂ

Noile produse susțin viziunea AMD pentru noua eră Surround Computing – convergența ecosistemelor PC ce duce la experiențe captivante folosind interfețe de utilizator noi, naturale, bazate pe cerințele consumatorilor. Pentru a consolida acest concept, AMD împreuna cu VIZIO prezinta primul AMD SurRound House, ce oferă participantilor la AMD Experience Zone din cadrul CES, o primă impresie despre Surround Computing. AMD SurRound House face o demonstrație de home theater de ultima generație cu tehnologie AMD ce oferă conținut HD panoramic combinat cu un sistem audio spațial, pentru a oferi participanților o experiență intensă, ce stimulează toate simțurile.