La un eveniment desfășurat la San Francisco, AMD (NASDAQ: AMD) a prezentat detalii arhitecturale și o primă demonstrație de performanță a urmatoarei generații de procesoare denumite “Zen”.  AMD a probat o creștere de 40% la instrucțiuni per clock ale nucleului “Zen”, o creștere semnificativă în materie de performanțe de  procesor.

Pe parcursul evenimentului, AMD a prezentat un processor cu 8-nuclee, 16-fire de execuție “Summit Ridge” (ce include nuclee AMD “Zen”) care a depășit în teste de performanță un processor similar Intel “Broadwell-E” cu 8-nuclee, 16-fire de execuție1 la rularea suitei de randare Blender – ambele procesoare rulând la aceeași frecvență. AMD a derulat o demonstrație publică a viitorului processor de server cu arhitectură “Zen” 32 de nuclee, 64 fire de execuție, nume de cod “Naples”, pe un sistem dual procesor cu Windows® Server.

“Performanțele și eficiența nucleelor ‘Zen’ prezintă imaginea AMD în cea mai bună formă,” a spus Dr. Lisa Su, președinte și CEO la AMD. “În ultimii 4 ani am efectuat investiții semnificative în a dezvolta o hartă de produs cu performanțe ridicate care va asigura lansarea de procesoare competitive.”

“Zen” are la bază un design complet nou și dispune de caracteristici cum ar fi o noua ierarhie cache,  is based on a clean-sheet design and features a new cache hierarchy, branch prediction imbunătățit și multithreading paralel (SMT). Aceste îmbunătățiri vor permite nucleelor  “Zen” să scaleze pentru a îndeplini sarcini într-o tot mai mare paletă de aplicații, inclusive sisteme 2-in-1 cu răcire pasivă, sisteme integrate, computere cu performanțe foarte ridicate și datacentere.

Programat primul pentru lansare, procesoarele desktop “Zen”-“Summit Ridge” vor folosi plăci de bază cu socket AM4, o infrastructură unificată compatibilă cu cea de a 7-a generație de procesoare APU AMD A-Series – denumită “Bristol Ridge”. Primele sisteme PC cu procesoare APU A-Series Gen.7 și socket AM4 vor fi disponibile în a doua jumătate a anului.

Plantforma AMD AM4 include următoarele specificații:

  • Memorie DDR4
  • PCIe Gen 3
  • USB 3.1 Gen2 10Gbps
  • NVMe
  • SATA Express

Resurse

  • AflațI mai multe despre inovațiile “Zen”
  • Informații despre Produsele, Solutile și Inovatile AMD
  • Fii fan AMD pe Facebook
  • Urmărește AMD pe Twitter @AMD