AMD a lansat placa grafica AMD FirePro ™ W9100, proiectată pentru sistemele 4K accelerate OpenCL™ (Open Computing Language). Oferind grafica de ultima generație, performanțe de până la 2.62 TFLOPS și rezoluție 4K multi-display, profesioniștii din domeniile video, design și inginerii se pot bucura de un nou nivel de detaliu, viteză și creativitate.

Datorită celor 16GB de memorie GDDR5, utilizatorii pot face multi-tasking cu până la 6 ecrane 4K. Folosind noua arhitectură AMD Graphics Core Next, noua placă grafică oferă profesioniștilor performanțe de neegalat printr-un singur GPU.

“În ziua de azi, display-urile 4K sunt mult mai accesibile,” explică Matt Skynner, vice-președinte și manager general pentru AMD Graphics. “Putem observa creșterea cererii de suport pentru memorie în timp ce limitele producției video 4K sunt împinse la extrem. AMD a livrat  modelul W9100 la momentul potrivit pentru a satisface aceste cerințe, fiind o placă proiectată pentru cele mai solicitante fluxuri de lucru în sistemele de ultimă generație. Fiind vârful de lance al plăcilor video AMD, W9100 oferă performante grafice nemaivăzute, putere de calcul de top și este echipată în premieră cu 16GB de memorie GDDR5 ultra-rapidă – cel mai mare frame buffer fabricat vreodată.”

Pentru a satisface cerințele necesare tehnologiei 4K, FirePro a fost proiectată ținând cont de părerile liderilor din industrie, oferind astfel configurații single și multi-GPU. Printre integratori se numără: Armari Ltd., BOXX Technologies, Colfax, LumaForge, Mouse Computer, PSSC Labs, Scan Computers Ltd., SilverDraft, Supermicro, TAROX, Versatile Distribution Services, ­­­­­­Workstation Specialists și Wortmann AG.

Placa grafica AMD FirePro W9100 include:

  • 2.62 TFLOPS de performanță dublă-precizie – Noua placa atinge o rata de ½ la calcule cu dublă-precizie, aducând peste 2TFLOPS de performanță dublă-precizie, în premieră pentru un procesor grafic.
  • 5.24 TFLOPS de performanță simplă-precizie – Îmbunătățește viteza de efectuare a operațiilor de simplă-precizie folosite in Simulări, Post-producție, Efecte, Procesare de semnal, Transcodare Video și Randare Digitala, unde performanța este mai importantă decât acuratețea.
  • 16GB de memorie GDDR5 – Oferă utilizatorilor posibilitatea de a lucra la un nou nivel de viteză și răspuns, folosind o interfață de memorie de 512-bit și o lățime de banda de 320 GB/s  la editarea de fișiere video 4K, pentru efecte și corecții de culoare sau pentru seturi de date masive.
  • Suport Multi-GPU – Combină până la 4 placi W9100 într-un singur sistem şi echilibrează puterea totală de procesare pentru a lucra cu stream-uri 4K in timp real, adăugă efecte, efectuează corecții de culoare și diferite alte editări. 
  • Rezoluție 4K – Echipată cu 6 porturi Mini DisplayPort 1.2, W9100 poate să susțină până la 6 display-uri 4K. 
  • Suport OpenCL™ – Profesioniștii se pot bucura de performanțele oferite de rularea în paralel a GPU-urilor și multi-GPU-urilor pentru a lucra cu software CAD/CAM/CAE, etc

Sistemul FirePro Ultra Workstation include:

  • Suport Multi-GPU
  • Suport OpenCL 2.0
  • Suport pentru Multi-display 4K

W9100 va fi disponibil începând cu vara aceasta prin partenerul global AMD, SAPPHIRE Technology  și prin integrare in sistemele HP Z820 and HP Z620

AMD FirePro™ W9100 este prezentat la standurile AMD de la NAB 2014 (#SL10405) și Hannover Messe (Hala 7, Standul E54).