AMD a lansat noua platformă AMD AM1. Este o platformă care reusește să aducă destul de multă inovație pe zona de desktop și laptop-uri.  Platformă este foarte compactă, acest lucru fiind o consecință a integrării pe procesor (CPU) a unor facilități grafice de procesare mai mult decât decente. De asemenea, tot pe CPU se găsește integrat suportul pentru SATA (2x 6Gbps), 2 X USB 3.0, 8 x USB 2.0, HDMI și VGA.

Potrivit informațiilor furnizate de producător, într-o comparație cu platforma Intel “Baytrail”, AMD AM1 aduce niște beneficii importante:

–          Suport pentru sisteme de operare pe 32 și 64 de biți (Intel suportă numai arhitecturi pe 64 de biți)

–          Suport pentru până la 16 GB memorie pentru toată gama de procesoare (Intel are și procesoare care merg numai până la 4 GB)

–          Viteza maximă a memorie de până la 1600 (Intel suportă numai 1333)

–          Socket “Kabini” upgradable (Intel nu oferă un astfel de suport)

Cu ocazia evenimentului de lansare din Romania, Sasa Marinkovic, Senior Manager, Product Marketing AMD.a declarat: “Inovația este principalul motor al AMD.  Procesoarele AMD sunt disponibile pe dispozitive de la Apple și pe cea mai performantă  consolă de jocuri (Sony PS4).  Platforma AM1 este un nou pas spre un PC cu un singur chip. Este foarte compactă și vă permite să aveți un PC  cu performanțe peste ale competiției la un preț de sub 100 USD.”