Cei mai inspirați studenți pot câștiga premii de 1500 de euro. Termen limită pentru participare: 9 noiembrie 2023

Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, în colaborare cu partenerii săi, anunță lansarea unei competiții de afișe, dedicate studenților, al cărei obiectiv este să ajute la conștinetizarea și popularizarea conceptului Water-Energy-Food Nexus (WEF Nexus).

Acest concurs se adresează studenților cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani, care studiază la universități din România și Olanda. Studenții trebuie să reprezinte conceptul WEF Nexus prin intermediul unor afișe creative.

Water-Energy-Food Nexus reprezintă relația interconectată dintre resursele de apă, energie și hrană. Este un concept care evidențiază interdependențele critice dintre aceste sectoare și provocările existente în îndeplinirea obiectivelor de durabilitate și securitate.

Principalele obiective ale acestui concurs sunt de a populariza conceptul WEF Nexus și importanța sa în dezvoltarea durabilă, de a face soluțiile WEF Nexus mai accesibile pentru publicul larg și de a contribui la dezvoltarea unor politici coerente în sectorul apei, energiei și hranei, în conformitate cu politicile Uniunii Europene.

Studenții sunt încurajați să creeze un afiș bazat pe unul dintre cele cinci aspecte relevante identificate de WEF Nexus și selectate pentru această provocare. Posterul trebuie să comunice eficient aspectul ales. Provocarea nu constă doar în creșterea conștientizării, ci și în capacitatea lui de a inspira acțiuni și posibile aplicații în context românesc.

O șansă de a câștiga 1.500 de euro

Participanții au oportunitatea de a câștiga 1.500 de euro pentru creativitatea și contribuția lor la îmbunătățirea înțelegerii conceptului WEF Nexus.

Aplicanții trebuie să se înregistreze și să trimită posterele completând acest formular până la data de 9 noiembrie 2023. Regulamentul competiției este publicat aici. Perioada de evaluare are loc între 9 și 14 noiembrie 2023. Sunt acceptate atât aplicații individuale, cât și în echipă. Limba folosită în afișe trebuie să fie limba engleză.

Două premii a câte 1.500 de euro fiecare (aproximativ 7.500 RON) vor fi acordate celor mai bune postere realizate de studenți olandezi și români.

Afișele câștigătoare vor fi expuse și premiate în cadrul unei ceremonii oficiale organizate de Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București, pe 22 noiembrie 2023, în prezența Ambasadorului Willemijn van Haaften. Realizatorii afișelor câștigătoare vor primi invitații de a participa la ceremonia de premiere, iar cheltuielile de călătorie și cazare vor fi acoperite de organizatori (pentru un reprezentant în cazul în care câștigătoare este o echipă). De asemenea, un colaj format din afișele participante la competiție va fi disponibil în format electronic pentru a promova în continuare conceptele WEF Nexus.

În dezvoltarea durabilă, apa, hrana și energia se intersectează. Agricultura consumă cea mai mare parte din apa potabilă, în timp ce apa susține energia și hrana. Creșterea cererii, cauzată de populație, urbanizare și schimbările climatice amenință securitatea globală a resurselor. Trebuie să integrăm și să gestionăm aceste elemente esențiale în mod durabil pentru a face față întreruperilor pe termen scurt din lanțurile de aprovizionare și provocărilor climatice pe termen lung. Proiectele de cercetare privind WEF Nexus caută și oferă soluții. Acest concurs de afișe își propune să împărtășească conceptele și soluțiile WEF cu publicul într-o manieră inspirațională.