Allview, cel mai important producător român din industria IT&C, oferă posesorilor de tablete Alldro3 Speed Quad, Viva Q7 şi Viva Q8 o nouă versiune de software pentru device-urile lor. Astfel, cele trei tablete vor fi compatibile cu noua tehnologie Miracast (wireless display), care permite transferul imaginii şi al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI.

„Ne-am obişnuit clienţii cu actualizări de soft periodice, iar pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor lor, aducem îmbunătăţiri care sporesc performanţa acestor device-uri cu peste 30% şi integrarea tehnologiei Miracast (wireless display)”, a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Prin integrarea funcţiei Wireless Display, conţinutul tabletei poate fi transferat pe orice televizor cu port HDMI, utilizând un adaptor Miracast compatibil. Dispozitivul redă de pe tabletă atât conţinutul audio cât şi cel video, iar datorită portabilităţii, tehnologia este foarte utilă atât în mediul business cât şi în viaţa de zi cu zi.

Tableta Alldro 3 Speed Quad a fost lansată în aprilie 2013 şi s-a impus rapid pe piaţa din România datorită caracteristicilor de top pe care le prezintă: puternicul procesor Quad Core, display-ul IPS de 9,7 inch cu rezoluţie Quad Extended Graphics (2048×1536 px), şi memoria flash de 16 GB care poate fie extinsă cu un card Micro SD de până la 32 GB. Totodată, Alldro 3 Speed Quad este prima tabletă autohtonă cu memoria RAM de 2 GB.

Update-ul de software aduce o creştere a performanţelor cu peste 30% în procesele de sistem, în tranziţiile între ecrane, în aplicaţii şi în browsing. În plus, s-au adăugat noi funcţii precum Fast Boot, ce permite pornirea device-ului în doar 5 secunde, Smart Colour si Intelligent Backlight pentru culori puternice şi o vizualizare optimă pe display-ului tabletei.

Prin integrarea funcţiei Wireless Display, conţinutul tabletei poate fi transferat pe orice televizor cu port HDMI, utilizând un adaptor Miracast compatibil. Allview oferă această tehnologie prin adaptorul wireless display Smart2View. Pachetul „AllDro 3 Speed Quad + Smart2View” poate fi achiziţionat la preţul de 1199 lei. Adaptorul Smart2View poate fi achiziţionat şi separat, la preţul de 199 lei.

Tabletele VIVA Q7 şi VIVA Q8 au fost lansate în luna iulie 2013. Ele se remarcă printr-un design atrăgător şi elegant, fiind cele mai subţiri tablete din gama Allview, cu o grosime de numai 7,5 mm. Ambele dispozitive au display IPS, procesor Quad Core de 1 GHz, placă video Power VR SGX544 MP2 cu 8 nuclee şi 1GB memorie RAM, impresionând prin fluenţa şi eleganţa experienţei de browsing şi multi-tasking. Memoria internă de 8 GB poate fi extinsă până la 32 GB.

Actualizarea de soft aduce următoarele beneficii: stabilitate crescută în funcţionare, creştererea performanţei cu peste 30%  în viteza de operare, în tranziţia între ecrane, în aplicaţii, în procesele de sistem şi în browsing. Totodată, integrarea funcţiei  wireless display permite redarea imaginii şi a sunetului  de pe tabletă pe televizor utilizând un adaptor wireless display Miracast.

Mai multe detalii despre cele trei tablete Allview, despre tehnologia Smart2View  şi despre procedura de actualizare a sistemului de operare pot fi consultate pe paginile de prezentare ale produselor de pe site-ul producătorului, www.allview.ro.