Visual Fan S.A., unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologii sustenabile și de soluții inovatoare pentru producția de energie verde, anunță finalizarea proiectului și punerea în funcțiune a șapte centrale fotovoltaice pentru Compania S.C. APA SERV S.A. din Teleorman.

Proiectul de tip EPC, demarat la jumătatea lunii septembrie 2023, a implicat proiectarea și construcția a șapte centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 1.6 MW, extinzându-se pe o suprafață de 16.200 m2. Echipa Visual Fan a demonstrat profesionalism și eficiență în gestionarea proiectului, respectând cu strictețe termenul de finalizare de 3 luni.

Cele șapte centrale fotovoltaice sunt dotate cu 2.957 de panouri fotovoltaice de 550 W, marca Allview și 14 invertoare solare Huawei On-Grid, cu o putere nominală de 100 kW. Structurile de susținere, realizate din beton armat, au fost așezate pe teren fără a necesita fundații sau stâlpi bătuți, oferind stabilitate și rezistență în condiții meteo dificile. Componentelor principale li se adaugă sisteme de protecție împotriva descărcărilor atmosferice, platformă de măsurare și monitorizare în Cloud, stații meteo pentru evaluarea parametrilor atmosferici și un sistem de echipotențializare conectat la împământare.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), contribuie semnificativ la obiectivele generale de reducere a emisiilor de CO2 și la modernizarea sistemului energetic, consolidând angajamentul companiei față de sustenabilitate.

Cu o viziune orientată spre viitor, divizia Allview INDUSTRY – IMM a companiei Visual Fan își propune să atingă un portofoliu de peste 100 MW de proiecte de energie solară implementate până la finalul anului 2024. Pentru detalii suplimentare despre serviciile oferite în domeniul producției de energie verde, puteți accesa website-ul oficial www.allview.ro/solarenergy/industry-imm/.

“Eforturile susținute ale întregii echipe ne-au condus într-o direcție clară de depășire a obiectivelor stabilite. Finalizarea cu succes a celor 7 centrale fotovoltaice pentru Apa Serv Teleorman este doar un exemplu al angajamentului nostru față de dezvoltarea durabilă. Acest succes reprezintă doar un pas intermediar, iar 2024 se anunță ca un an plin de potențial pe divizia noastră de fotovoltaice. Suntem hotărâți să continuăm să aducem inovație și sustenabilitate în domeniul energiei regenerabile, contribuind la modelarea unui viitor mai curat și eficient energetic.” a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan.