Elemaster Group este o companie globală specializată în proiectare şi dezvoltare de tehnologie electronică. Firma Elemaster S.p.A din Italia este sediul grupului global, care dispune de facilităţi de producţie în Tunisia, SUA, India şi China. Oferind servicii de proiectare şi inginerie, ca şi dezvoltare de dispozitive şi panouri electronice, compania dispune de 6000 de tipuri de produse, multe dintre ele fiind soluţii confecţionate la comandă. Printre clienţi se numără firme proeminente din sectoare de înaltă tehnologie precum sănătatea, transporturile, avionica, apărarea, mobilitatea şi energia.

În anul 2009, Elemaster a lansat o iniţiativă de îmbunătăţire a sistemelor sale globale de computere. Compania a început prin a-şi actualiza platforma hardware, înlocuind serverele vechi cu soluţii blade şi sisteme de virtualizare. Această structură nouă şi scalabilă a permis furnizarea de servicii la cerere.

Elemaster avea două cerinţe foarte clare —continuitatea serviciilor şi gradul înalt de disponibilitate a lor. Creşterea continuă a grupului şi prezenţa globală necesitau adoptarea unui nou sistem ERP. Acesta rula pe noile servere blade într-un mediu virtual asigurat de VMware în scop de asigurare a înaltei disponibilităţi. Elemaster dorea să-şi modernizeze reţeaua şi stocarea de date astfel încât toate sistemele IT să poată suporta gradul înalt de disponibilitate, furnizând acces “always-on” la sistemele online. Prin aceasta se asigura furnizarea non-stop de date pentru serviciile esenţiale de business

Elemaster a ales Allied Telesis pentru noua sa soluţie de reţea, graţie istoricului îndelungat al acestei companii de furnizare reţele securizate şi extrem de fiabile către firme din întreaga lume.

Soluţia

Noua soluţie a fost implementată de Agomir S.p.A. System Integration, care a folosit switch-uri de reţea de mare rezistenţă de la Allied Telesis cu tehnologie Virtual Chassis Stacking (VCStack). VCStack permite ca switch-uri multiple să apară drept un singur şasiu virtual, iar când este însoţită de link aggregation se obţine o soluţie în care resursele de reţea sunt diseminate de-a lungul şasiurilor virtuale componente – ceea ce asigură rezistenţa dispozitivelor şi a căii de rulare.

VCStack incorporează fast failover pentru un miez de reţea virtualizat, ceea ce conferă acces neîntrerupt la informaţia digitală. Este diseminată în două camere separate de server din clădire pentru a oferi o soluţie completă de rezistenţă cu grad înalt de disponibilitate al reţelei.

DataCore a furnizat soluţia de stocare prin folosirea conceptului ‘stretched clusters’ şi a stocării virtualizate. Soluţia software de la DataCore oferă fiabilitate ridicată a stocării, fără să fie legată de soluţii hardware proprietare mai scumpe. DataCore garantează oglindire sincronă între două unităţi de stocare cu grad de disponibilitate al datelor de 100%, fără timpi de cădere ai stocării.

Punând laolaltă tehnologia de reţea Allied Telesis, sistemele de stocare DataCore, serverele Lenovo, şi expertiza şi experienţa Agomir S.p.A, rezultatul a fost o soluţie de înaltă fiabilitate, flexibilitate şi stabilitate, care satisface toate cerinţele impuse de Elemaster Group.

Elemaster a avut parte de o îmbunătăţire semnificativă a performanţelor operaţiunilor ERP, caracterizată de transfer de date crescut, care suportă cu uşurinţă sistemele digitale.

Independenţa de hardware a soluţiei de stocare DataCore permite extinderea rapidă în funcţie de nevoi şi protecţia investiţiei pentru sistemele de servere şi stocare date deja instalate.

Reţeau virtuală de mare rezistenţă Allied Telesis leagă întreaga soluţie laolaltă, asigurând acces uşor al utilizatorilor la resurse şi aplicaţii online pentru a sprijini această companie globală şi pentru a asigura continuitatea afacerilor fără eforturi.