5 proiecte si peste 35 de zile de eveniment. Peste 50 de parteneri. 664 de participanti selectati din 1828 de aplicatii. 818 aparitii in presa din Romania. O comunitate de peste 3500 de membri, tineri pasionati de antreprenoriat care isi doresc sa porneasca la drum pe cont propriu. Rezultatele vorbesc de la sine la finalul primului an de activitate al Akcees, organizatie care isi propune sa devina cel mai puternic catalizator al aspiratiilor antreprenoriale ale tinerilor.

Vineri, 22 februarie, Hotel Intercontinental a gazduit evenimentul aniversar al Akcees, seara de gala care a adus impreuna peste 200 de invitati: antreprenori si investitori de succes, reprezentanti ai unora dintre cele mai importante companii din Romania, jurnalisti, tineri antreprenori si alumni Akcees. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii in Romania si s-a bucurat de prezenta Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniei .

Gazdele evenimentului au fost Serban Mogos si Irina Scarlat , Co-Fondatori Akcees, care au intampinat invitatii si au moderat intregul eveniment. Seara a debutat cu un mesaj din partea Adelei Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Société Générale, care a vorbit despre importanta pasiunii pentru transformarea viselor in realitate. A continuat Andrei Pitis, Presedinte ANIS (Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii), antreprenor si investitor roman, care le-a expus tinerilor prezenti motivele pentru care nu trebuie sa devii antreprenor.

Evenimentul a continuat cu prezentarea rezultatelor inregistrate de Akcees in primul an de activitate. Proiectele dezvoltate in 2012 au oferit tinerilor toate resursele si competentele de care au nevoie pentru a porni la drum pe cont propriu: o retea relevanta de contacte (Idea Exchange), competente si abilitati care nu se dezvolta pe bancile scolii (Weekend Seminar), experienta profesionala de cea mai buna calitate (Career Leader), deschidere internationala (Entrepreneurship Trainee) si, nu in ultimul rand, inspiratia si cunostintele necesare pentru a-si materializa ideile si a face primul pas pentru afacerea pe care si-o doresc (scoala de antreprenoriat Start Me Up).

Povestile de succes ale tinerilor antreprenori si alumni Akcees stau drept marturie pentru calitatea proiectelor dezvoltate si impactul pe care acestea il au asupra participantilor. Invitatii la evenimentul aniversar al Akcees au avut ocazia sa cunoasca parcursul profesional a trei tineri de succes: Ana Maria Constantinescu (alumni si Community Manager Akcees care pune in prezent bazele propriei afaceri), Denis Todirica (fondator Glazeon si castigator al Startup Chile) si Vlad Tudose (absolvent al scolii de antreprenoriat Start Me Up si fondator Puzzled.by, start-up care a primit recent o finantare de $50 000).

Echipa Akcees va continua si in 2013 sa contribuie la dezvoltarea de noi generatii de tineri antreprenori. Datorita feedback-ului excelent primit, toate proiectele vor continua cu noi editii. In plus, alte initiative vor prinde contur. Evenimentul aniversar a marcat si lansarea primei astfel de initiative: revista Akcees, o revista cu si despre tineri antreprenori care va prezenta povestile tinerilor care au avut curajul de a porni la drum si au reusit, interviuri cu antreprenori, investitori si acceleratoare, evenimente relevante pentru comunitate, dar si resurse utile pentru afacerile la inceput de drum.

In plus, organizatia isi va extinde activitatea pentru a include si alte categorii de public tinta. Daca pana acum proiectele Akcees se adresau tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, anul 2013 aduce lansarea a doua noi game de proiecte: Akcees Youth, proiecte destinate tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, si Akcees Professional, pentru profesionistii care au pornit deja propriile afaceri.

Evenimentul aniversar a oferit cadrul propice pentru a prezenta audientei intreaga echipa Akcees, cei 13 voluntari din spatele proiectelor care prin profesionalismul, dedicarea si entuziasmul lor debordant fac lucrurile sa se intample. Seara s-a incheiat cu lacrimi si ropote de aplauze, celebrand astfel 1 an in care Akcees a inregistrat rezultate spectaculoae si a transformat imposibilul in realitate, din pasiune pentru antreprenoriat.

Evenimentul aniversar al Akcees a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii in Romania, BRD Groupe Société Générale, Okapi Studio, Domeniile Samburesti, Aqua Carpatica, Macarons Madame Lucie, De Silva, Ritter Sport, Corny Big, Casa de moda IzaVanDee, Gett’s Salon, Make-up Artist Cristian Buca, Accesorii Alese si Neuhaus Chocolatier.