Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL) anunţă lansarea  programului de masterat “Business Services”, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București (ASE), prin care își propune să susțină dezvoltarea industriei serviciilor pentru afaceri și să contribuie la pregătirea profesională a viitoarei generații de specialiști din industrie.

Programul academic face parte din strategia ABSL de a dezvolta forța de muncă specializată în industrie și de a sprijini schimbări în sistemul educațional din România în vederea pregătirii de profesioniști cu experiență practică, adaptată cerințelor și necesităților specifice de business, încă de pe băncile facultății. Pentru anul universitar 2015-2016, în program sunt disponibile 50 de locuri.

„Prin programul de masterat, ABSL investește în evoluția sustenabilă a sectorului de servicii pentru afaceri și oferă tinerilor oportunități reale de a acumula experiență practică și de a-și începe cariera în acest domeniu. Astfel, ne așteptăm ca 80% dintre studenți să fie recrutați de către companiile membre ABSL după absolvire”, a declarat Daniel Bratu, vicepreședinte în cadrul Genpact, membru fondator al ABSL România.

Pe parcursul celor doi ani, studenții vor urma cursuri de specialitate, precum management operațional, vânzări și marketing, managementul riscurilor în afaceri, sisteme ERP, analiză financiară sau îmbunătățirea proceselor în industria serviciilor pentru afaceri, susținute de cadre universitare din cadrul ASE și de reprezentanți ai companiilor membre ABSL. În cel de-al patrulea semestru, cunoștințele acumulate vor fi puse în practică prin participarea la un stagiu de practică de 6 luni în companii din rândul membrilor ABSL, studenții având astfel posibilitatea să aprofundeze cunoștințele teoretice acumulate și să se pregătească pentru lucrarea de dizertație.

 

„Programul de masterat Business Services răspunde cerinţelor venite din partea industriei serviciilor pentru afaceri și oferă studenţilor posibilitatea să îmbine cunoştinţele teoretice cu experienţa practică, contribuind la sporirea semnificativă a şanselor de a se angaja în domeniul studiilor absolvite”, a declarat prof. univ. dr Pavel Năstase, rectorul ASE.