Este timpul să adoptați o nouă strategie de securitate pentru protejarea dispozitivelor precum desktop-uri, laptop-uri, telefoane mobile și tablete? Ultimii ani au dovedit că securitatea acestor dispozitive, denumite generic endpoint, este mai importantă ca niciodată. Trecerea la lucrul de la distanță sau hibrid extinde suprafața de atac de care beneficiază persoanele rău intenționate, iar recentul conflict din Europa de Est a dus la o creștere globală a atacurilor cibernetice. Astăzi, mai mult decât oricând, o protecție fiabilă a dispozitivelor (Endpoint Protection – EPP), precum și detectarea amenințărilor și răspunsul la atacuri (Endpoint Detection and Response – EDR) sunt esențiale pentru asigurarea securității afacerii.

Doi specialiști ai companiei Check Point Software – Noa Goldstein, Product Marketing Manager, și Bar Yassure, Product Manager – au sumarizat cele mai importante 5 întrebări pe care ar trebui să le puneți atunci când vă gândiți să migrați la următoarea soluție de securitate endpoint:

  1. Este organizația mea protejată de atacuri sofisticate de tip ransomware Zero-Day și Bot?

Lucrul de la distanță și adoptarea accelerată a cloud-ului au generat o creștere globală a atacurilor ransomware. Check Point Research a detectat o creștere cu 93% a atacurilor ransomware și o creștere cu 100% a plăților pentru ransomware din 2020 până în 2021, cu noi tendințe sofisticate, cum ar fi Ransomware-as-a-Service și Mobile Ransomware.

Figura 1: Harmony Endpoint blochează cele mai sofisticate atacuri ransomware și restaurează fișierele infectate

Endpoint protection (EPP) și Endpoint Detection and Response (EDR) servesc drept prima și ultima linie de apărare împotriva valului tot mai mare de astfel de atacuri. Odată ce computerul sau laptopul unui utilizator este infectat, amenințarea se poate extinde pe același nivel al rețelei și poate infecta cu ușurință alte dispozitive din cadrul organizației.

Soluția dumneavoastră de securitate endpoint ar trebui să aibă o protecție de rulare împotriva ransomware-ului cu remediere automată instantanee chiar și în modul offline pentru a bloca și a remedia efectele întregului lanț de atacuri.

  1. Este soluția mea de securitate endpoint în conformitate cu reglementările existente și cu cele noi?

Conformitatea strictă cu reglementările oferă încrederea că soluția dumneavoastră de securitate endpoint este sigură și de încredere pentru utilizare la nivel mondial.

În lumina noilor reglementări apărute din cauza situației geo-politice actuale, ar trebui să verificați dacă soluția dumneavoastră de securitate endpoint este conformă și este sigură de utilizat.

  1. Soluția mea de securitate endpoint s-a dovedit a fi eficientă în detectarea grupurilor de amenințări din Rusia prin evaluările MITRE din 2022?

Evaluările MITRE simulează amenințările cibernetice din lumea reală pentru a testa performanța soluțiilor de securitate endpoint.

În testul din acest an, MITRE Engenuity a ales să imite atacurile grupurilor de amenințări din Rusia Wizard Spider și Sandworm. Aceste grupuri au folosit în ultimii cinci ani programe malware și tactici sofisticate pentru a lansa atacuri împotriva organizațiilor de servicii financiare și de ospitalitate, ducând la furtul a peste 1 miliard USD în rândul a sute de companii.

Soluția dumneavoastră de securitate endpoint trebuie să poată detecta și răspunde la astfel de atacuri, prin urmare vă recomandăm să analizați cele mai recente rezultate ale evaluărilor MITRE, așa cum sunt prezentate în graficul de mai jos.

Figura 2: Check Point Harmony Endpoint a fost recunoscut ca lider în evaluările MITRE 2022, cu o detectare de 100% în toate etapele de atac

  1. Cum mă asigur că toate fișierele primite sunt în siguranță fără a afecta productivitatea angajaților?

Într-o lume cu ritm rapid de viață, organizațiile nu își pot permite să piardă niciun minut inspectând fișierele primite de pe e-mail, web sau dispozitive amovibile și, totuși, să permită descărcarea fișierelor pe computerele și laptopurile utilizatorilor înainte ca soluțiile de securitate să le inspecteze reprezintă un risc pe care organizațiile nu și-l pot asuma. Soluția dumneavoastră de securitate endpoint trebuie să aibă o funcție de curățare automată a fișierelor, cunoscută și sub denumirea de dezarmare și reconstrucție a conținutului (Content Disarm and Reconstruction – CDR) sau extragerea amenințărilor (Threat Extraction). În acest fel, atacurile sunt prevenite în mod proactiv prin eliminarea conținutului susceptibil de exploit din documente, oferind în același timp în doar câteva secunde versiuni „curate” ale fișierelor pentru a asigura continuitatea afacerii.

Figura 3: Harmony Endpoint livrează în siguranță fișiere curate în câteva secunde

  1. Soluția mea de securitate a terminalelor îmi protejează organizația de atacurile de tip phishing, chiar și de cele care nu au mai fost văzute până acum (de exemplu, phishing Zero-Day)?

Oamenii sunt cea mai slabă verigă din lanțul securității cibernetice. Și într-o eră în care ingineria socială este utilizată în mod constant de hackeri pentru a păcăli utilizatorii naivi să furnizeze informații sensibile, a rămâne cu un pas înaintea hackerilor devine și mai important. Pentru a combate în mod corespunzător această tendință, trebuie să aveți o soluție care să prevină furtul de acreditări și frauda, ​​inclusiv pentru site-urile de phishing necunoscute.

Figura 4: Harmony Endpoint detectează și previne

Nu toate soluțiile de securitate endpoint sunt la fel, alegeți înțelept!

Harmony Endpoint este o soluție completă de securitate endpoint creată pentru a proteja angajații care lucrează de la distanță în peisajul complex de amenințări de astăzi. Previne cele mai iminente amenințări la adresa dispozitivului, cum ar fi ransomware, phishing sau malware sofisticat, minimizând în același timp rapid impactul breșelor de securitate prin detectarea și răspunsul autonom.

În acest fel, organizația dumneavoastră primește toată protecția de care are nevoie, la calitatea pe care o merită, într-o soluție unică, eficientă și rentabilă.

Harmony Endpoint a fost recunoscut ca un jucător major la nivel mondial în 2021 IDC MarketScape for Enterprises & SMBs și ca lider al evaluărilor MITRE Engenuity ATT&CK® 2022.

Descoperiți întregul set de caracteristici al Harmony Endpoint, iar pentru mai multe detalii legate de cazurile de utilizare vă invităm să luați legătura cu echipa de specialiști a K-Businesscom, 4 Star Partner Check Point Software în România, la office-romania@k-business.com sau la telefon 021 408 73 73.