Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) a anunțat că subsidiara de producție Konica Minolta Business Technologies (WUXI) Co., Ltd. din Wuxi, China, a obținut “Green Factory Certification System, Level 2”. Konica Minolta a implementat sistemul Green Factory Certification pentru a-și evalua complet activitățile ecologice din unitățile de fabricație. Fabrica Wuxi este primul dintre centrele de producție Konica Minolta Business Technologies din lume care a primit certificarea “Level 2”.

Konica Minolta a început să utilizeze sistemul Green Factory Certification din ianuarie 2010, ca parte a strategiei pentru protecția mediului stabilite de companie până în 2015. Printre obiectivele ecologice ale companiei se numără prevenirea încălzirii globale, susținerea unei societăți orientate către reciclare, reducerea riscurilor substanțelor chimice sau restaurarea și conservarea biodiversității. Sistemul Green Factory Certification are la bază un set de criterii pentru fiecare obiectiv, denumite “Level 2”, care trebuie îndeplinite până în anul 2015. În acest sens, centrele de producție Konica Minolta din întreaga lume au dezvoltat inițiative ecologice care vizează reduceri semnificative ale emisiilor de CO2, ale deșeurilor petroliere și ale deșeurilor eliminate. În plus, unitățile de producție trebuie să îndeplinească cerințele unui ghid de implementare a inițiativelor cu aproximativ 250 de elemente.

Pentru certificarea “Level 2”, Fabrica Wuxi a lansat încă din 2012 o serie de inițiative pentru îmbunătățirea productivității, pornind de la ideea că aceasta este cheia pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Fabrica a adoptat o tehnică nouă de examinare a eficienței în operarea liniilor de producție, în baza analizei “Industrial Engineering (IE) Work Analysis”. Astfel, au fost optimizate timpul și spațiul de producție și, implicit, a fost redus consumul de energie, inclusiv în ceea ce privește aerul condiționat și iluminarea. Mai mult, Konica Minolta a format la nivel intern specialiști în inginerie industrială, folosind apoi expertiza acumulată la nivel global pentru toate centrele de producție ale companiei. Fabrica Wuxi a organizat totodată competiții Kaizen de îmbunătățire a calității managementului unei instituții pentru a stimula ideile creative ale angajaților, având ca rezultat schimbarea modului lor de gândire și îmbunătățirea capacității de a concepe propriile soluții. O altă activitate adoptată la Fabrica Wuxi a fost reducerea deșeurilor de rășini din procesul de producție, prin introducerea unor noi tehnologii.

Ca rezultat al acestor inițiative, Fabrica Wuxi și-a redus emisiile de CO2 cu 38%, deșeurile petroliere per unitate de vânzare cu 60% și deșeurile eliminate în exterior cu 65% per unitate de vânzare comparativ cu anul 2007. Toate aceste activități din cadrul sistemului Green Factory Certification au contribuit, de asemenea, la îmbunătățirea capabilităților de fabricație, prin creșterea productivității și reducerea costurilor.

Konica Minolta va continua să se dezvolte prin inovație și să promoveze producția de echipamente în mod responsabil față de mediu și, în același timp, va continua să ofere soluții pentru provocările din mediul social, sub egida “Giving Shape to Ideas,”