Este numit doar “Amazon Kindle”. Dar nu seamana cu nici un alt Kindle vazut pana acum. Afiseaza continut complet color. Are un touch screen de 7-inch si ruleaza Android.

Zvonurile cum ca Amazon ar crea o tableta circula de ceva vreme. Sursa pe care s-au bazat primele relatari este una credibila — aceeasi persoana care a anuntat lansarea Amazon Android Appstore. Sursa a avut din nou dreptate, doar ca a durat mai mult pana ce Amazon a pregatit dispozitivul. Acum se apropie momentul lansarii.

Desi nu exista fotografii – aceasta a fost conditia obtinerii acestor informatii – , va putem spune ca forma seamana destul de mult cu cea a Blackberry Playbook.

Displayul este multi-touch, dar se bazeaza mai mult pe multi-touch cu doua degete in loc de zece. acesta va fi primul Kindle cu ecran color. Nu foloseste e-ink.

Si cat va costa noul Kindle de 7-inch? $250.

Da, Amazon va reduce costul la jumatatea celui a unui iPad. Si va avea acelasi pret ca Barnes & Noble – Nook Color, cu care va cncura direct. Ambele ruleaza Android.

Dupa cum era de asteptat, Amazon a folosit Android pentru a crea propria versiune a Kindle. Nu seamana deloc cu celelalte dispozitive Android pe care le stiti.

Dispozitivul nu are camera, si doar 6 GB de stocare interna. Ideea este cea a unui dispozitiv cloud in cazul filmelor si melodiilor. Stocarea interna este destinata cartilor si aplicatiilor. Se pare ca este planuita si o extindere cu card SD, dar slotul in sine nu si-a gasit locul inca in hardware.

Versiunea initiala va functiona doar cu WiFi. Amazon se pare ca lucreaza cu retelele mobile pentru a crea versiuni cu capacitate 3G.

Asteptam cu interes lansarea, dar cu siguranta va fi un mare succes.

Pentru mai multe detalii accesati: http://techcrunch.com