Cea de-a doua ediție a celui mai mare eveniment de e-commerce pentru platforma Magento din România, care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 2 – 3 octombrie, va reuni speakeri de top din industria IT și business din România și din străinătate, oameni cu expertiză și performanțe deosebite în domeniile lor. Cu o zonă expozițională de două ori mai mare decât în 2014 și mai multe workshop-uri în care se vor dezbate soluții pentru piața de e-commerce, evenimentul va oferi oportunități importante de networking și realizarea de noi parteneriate.
Evenimentul Meet Mangento de anul acesta va avea două componente principale, una de business, dedicată proprietarilor de magazine online, oamenilor de marketing, furnizorilor de servicii, și o componentă tehnică, care se va adresa în special profesioniștilor în IT, programatorilor și dezvoltatorilor. Evenimentul va fi încheiat cu o petrecere – Party 404 – cea mai mare petrecere destinată industriei IT din Translvania, la care sunt așteptate peste 500 de persoane.
Speakeri din zona de business
Stefano Lena, VP Sales & Marketing, ContactLab, are 20 de ani experiență în domeniul vânzărilor și business-ului, pe segmentul întreprinderilor de software, și know-how despre piața produselor de lux, distribuție și consumer goods. A activat în multinaționale de top, iar din 2013, se ocupă de dezvoltarea business-ului, a strategiei comerciale și consolidarea relațiilor internaționale ale companiei ContactLab. Stefano va vorbi, în cadrul evenimentului Meet Magento, despre „Cum să transformi emailurile tranzacționale în oportunități de vânzări”.
Iulian Padurariu, co-fondator The Marks, este unul dintre cei mai reputați consultanți de strategie de business din România, cu o experiență în marketing strategic de peste 15 ani și cam tot atâtea premii EFFIE câștigate cu proiectele gestionate. A intrat în lumea antreprenoriatului în 2005, odată cu deschiderea la București a biroului de consultanță în poziționare a rețelei lui Jack Trout. Din 2008, activează la Viena, însă păstrează o strânsă legătură cu România, atât pentru clienții agenției The Marks, unde este consultant de marketing asociat, cât și pentru a susține diferite discursuri sau workshop-uri în cadrul unor proiecte educaționale. Tema aleasă de Iulian pentru evenimentul Meet Magento de anul acesta va fi „Gamification în e-commerce”.
Speakeri din zona tehnică
Val Hrykyan, co-fondator CEO Amasty, și-a început cariera în IT ca Manager de Vânzări și a evoluat la poziția de Manager de Produs. Val va avea ca temă cadrul Meet Mangento „Remote debugging of Magento code – helpful tools”.
Marius Străjeru, Arnia Software, este unul dintre cei mai influenți dezvoltatori din lume ai platformei Magento. Topicul de discuție ales pentru Meet Magento este „Magento 2 as a CMS”.
Constantin Bejenaru, arhitect software Evozon, este un maestru al limbajului de programare. Deschis spre tehnologii noi, este dornic să inoveze în programare și are o gândire „outside the box”. Constantin va avea ca temĂ „Load spikes reduced to normal: the full tech stack of your FPC”.
Printre speakerii prezenția la eveniment se vor număra și reprezentanți ai companiei Microsoft, Ryszard Dałkowski, Business Productivity Process Consultant, și Roman Baluta – E-commerce Software Operational Manager.
Meet Magento este cea mai mare serie de conferințe la nivel global, axată pe eCommerce, Business, platforma Magento și ecosistemul ei regional. În 2015, evenimentele Meet Magento vor avea loc în 30 de țări, inclusiv SUA, Rusia, Brazilia, Germania, Italia, Spania, Elveția și Polonia, dar și România.
Meet Magento România 2015 va avea loc între 2 și 3 octombrie la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca. Prețul unui bilet începe de la €50 și poate ajunge la €105, depinzând de perioada de achiziție. Detalii pe http://ro.meet-magento.com/
Evenimentele Meet Magento sunt un brand al Netresearch App Factory AG și sunt organizate în România de MindMagnet.
Tendințe în 2015 pe piața de e-commerce
- 7 din 10 români din mediul urban dețin un smarthphone ca telefon principal.
- Magazinele online își vor adapa designul și conținutul din ce în ce mai mult pentru a integra partea de soluții mobile în strategia de dezvoltare.
- Afacerile din zona de e-commerce vor crește: website-urile comercianților online vor rula mai rapid și mai bine, iar cererea de servicii pe partea de programare pentru aceste tipuri de afaceri va crește semnificativ.
- Confom specialiștilor, piață de e-commerce din România este estimată la aproximativ 650 milioane de euro.