OnePlus 8T este unul dintre cele mai performante modele lansate pe piață de OnePlus. 8T vine cu un Snapdragon 865 cu 5G, Gorilla Glass si un ecran AMOLED de 6.55 inchi cu un refresh rate de 120 Hz.
Prima impresie
Am primit pentru review un media kit în care vine alaturi de telefon, doua huse si un reviewers guide.
Pachetul de retail vine cu o husa de silicon, un încarcător Warp Charge (tehnologia de încărcare rapidă de la OnePlus) de 65 W și un cablu USB-C la USB-C.
Încărcarea
Încărcătorul își face foarte bine treaba, reușind să realizeze o încărcare completă în 39 de minute. Pentru a avea aceste performanțe telefonul are doua baterii, amândouă având aceeași capacitate (2250 mAh). Încărcătorul vine cu 12 senzori de temperatură, care ajuta la optimizarea acestui proces.
Performanță
Dispozitivul primit pentru review are 256 GB stocare UFS 3.1 și 12 GB RAM.
In AnTuTu 8, telefonul a reușit să ajungă pe locul 6 cu un scor de aproximativ 587000 puncte. În GeekBench 5, telefonul a scos 878 de puncte (single-core) și 3107 puncte (multi-core), in ambele cazuri plasându-se sub fratele lui mai mare 8 Pro, dar nu cu mult.
Camere
Telefonul vine cu un sistem de patru camere, acesta având:
- camera principală de 48MP cu stabilizare optică;
- o cameră wide-angle de 123° de 16MP;
- o camera macro de 5MP;
- o camera monocrom de 2MP.
După cum se poate vedea din poze, atât fotografiile nocturne, cât și cele diurne. Telefonul vine cu mai multe moduri presetate pentru poze.
Mai multe poze puteți găsi aici: https://tinyurl.com/pozeOP8T
Video
Pe zona video se remarcă stabilizare optică și modul nou de video bokeh. Telefonul filmează 4K la 30 și 60 FPS. De asemenea, există posibilitatea de slow-motion la 240 FPS la rezoluție Full HD și 480 la rezoluție HD.
Software
Telefonul rulează cea mai noua versiune de Android din cutie (Android 11), peste care rulează interfața proprietară OnePlus, Oxygen OS.
După părerea noastră, acesta este cea mai apropiata experiență de un Google Pixel, de vreme ce Pixel-urile nu mai pot fi considerate flagship-uri din punct de vedere a chipsetului.
Telefonul vine cu un mod proprietar, numit Zen Mode, care permite utilizatorului sa pună o perioada de timp in care funcționalitățile telefonului sunt limitate (singurele facilitați disponibile sunt primirea apelurilor și efectuarea apelurilor de urgență).
Concluzii
La un preț de aproximativ 3500 lei, telefonul oferă facilități de flagship, putându-l compara cu telefoanele de top de la Samsung și Huawei. Prețul este mai mic cu peste 1500 lei.