Noul Watch 4 Pro este succesorul deja cunoscutului Watch 3 Pro, ceas testat și de noi în urma cu doi ani (review-ul este disponibil aici). Noul model integrează aceleași materiale premium (Titan, safir și ceramică) prezente pe vechiul model, aducând în același timp mai multe îmbunătățiri. Acum pot spune, din folosirea zilnică a unui Watch 3 Pro în ultimii doi ani, aceste materiale au rezistat, iar ceasul arată ca nou.

Design

Încă de când l-am scot din cutie, ceasul mi-a dat un sentiment de produs premium. Noutatea ce mi-a atras cel mai mult atenția, la capitolul design, a fost ecranul AMOLED LTPO, acoperit acum de o sticlă de safir sferică (sau curbată). Aceste schimbări au crescut rata de ecran-corp, dar au și micșorat marginea ceasului. În cazul variantei primite în review de noi, ceasul vine cu o curea de titan, care se simte de asemenea premium.

Noul ceas vine cu o nouă serie de fețe de ceas, cu tematică planetară, utilizatorul putând alege dintre cele 6 planete și Luna. Acestea sunt de asemenea dinamice, cum ar fi în cazul celei cu Terra, care arată raportul zi-noapte.

Pentru cei care doresc sa schimbe frecvent fața ceasului, aplicația Huawei Health oferă peste 20 de mii de fețe de ceas, create atât de producător, cât și de comunitate.

Funcționalități

Ceasul aduce o noua funcție, Health Glance, ce permite utilizatorului să efectueze câteva testări în doar 60 de secunde, precum ECG, oxigenarea sângelui, stres sau rigiditatea arterelor.

O funcție noua, ce nu am observat să fie implementată la alți producători, este Health Trends. Aceasta permite utilizatorului să își vizualizeze tendințele de sănătate, precum durata somnului, nivelul de stres, pulsul în repaus sau procentul de oxigen în sânge.

De asemenea, o funcție software a ceasului este cea de Smart Reminders ce arată utilizatorului schimbările în tendințe, fluctuații bruște ale indicatorilor sau anormalități.

Altă facilitate a ceasului, hardware de această dată, este rezistența la apa a ceasului, acesta putând rezista la scufundări de până la 30 de metri. Rezistență la apă de până la 5 atmosfere și, nu în ultimul rând, rezistență la apă și praf prin certificarea IP68.

Pentru cei care obișnuiesc să își lase telefonul acasă, ceasul are suport eSIM, perfect pentru serviciile de number share oferite de unii furnizori de telecomunicații autohtoni.

Baterie și încărcare

Producătorul susține că bateria poate ține până la 4 zile și jumătate, dar în anumite condiții specifice. Utilizez ceasul de aproximativ 2 săptămâni, iar în cazul meu, bateria ține aproximativ 2 zile (conectat la un iPhone). Diferența precizată mai sus este adusă în discuție chiar de către producător, care stabilește o autonomie înjumătățită în cazul dispozitivelor Apple.

În cutie, ceasul vine cu un nou încărcător SuperCharger de 18W, ce încarcă dispozitivul complet în 90 de minute, aceasta reprezentând o îmbunătățire de 40% față de generația precedentă.

Concluzii

Dincolo de prețul, care în opinia mea, este destul de mare, ceasul oferă un set de funcții excelente. Ceasul a primit din partea redacției 5 stele, calificativul recomandat și titlul de cel mai bun ceas smart testat în semestrul 1 a.c.