Compania Huawei a organizat zilele acestea, în timpul Mobile World Congress derulat la Barcelona, și Huawei Talent Summit. Evenimentul s-a axat pe inițiativele prin care compania susține tinerele talente, precum: lansarea aplicațiilor pentru programul global ITU – Huawei Generation Connect Young Leadership; un alt proiect realizat împreună cu Institutul UNESCO pentru învățare pe tot parcursul vieții (UIL) care va fi implementat în Maroc; programul pentru startup-uri Huawei Cloud.

Anul acesta, tema Huawei Talent Summit a fost “I C Talent: Nurturing Excellence in a Digital World”. Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai unor organizații internaționale precum ITU și UNESCO, oficiali guvernamentali din Grecia, Kenya și Mexic, lideri ai industriei, antreprenori înscriși în prezent în Huawei Cloud Startup Program, dar și participanți la Seeds for the Future sau la diverse alte competiții de top.

Tot în timpul evenimentului, a fost lansat și programul ITU Generation Connect Young Leadership, realizat de Uniunea Internațională pentru Telecomunicații (ITU) în parteneriat cu Huawei. În acest context, Mario Maniewicz – directorul Biroului de Radiocomunicații al ITU – a declarat: “Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani își pot prezenta ideile pentru proiecte care vizează reducerea decalajului digital și pot primi finanțare, mentorat și sprijin în implementare”. Formularul de înscriere este disponibil aici: https://www.itu.int/generationconnect/GCYLP

Huawei s-a alăturat Alianței Globale pentru Alfabetizare (GAL) din cadrul UNESCO ca membru asociat anul trecut și a semnat un acord de parteneriat cu Institutul UNESCO pentru învățare pe tot parcursul vieții (UIL). Astfel, în timpul evenimentului, directorul UIL, Isabell Kempf, a vorbit despre importanța progreselor  înregistrate în cadrul proiectului: “Implementăm un proiect care își propune să consolideze abilitățile digitale ale cadrelor didactice din mai multe țări în care Alianța Globală pentru Alfabetizare își desfășoară activitatea. Astăzi, sunt mândră să anunț că, datorită sprijinului Huawei, putem lansa proiectul și în Maroc, sprijinind 10.000 de profesori să ajute tinerii și adulții să utilizeze mai bine noile tehnologii”.

De asemenea, Huawei a anunțat că va sponsoriza Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI), ca parte a eforturilor sale de a încuraja cât mai multe tinere să-și construiască o carieră în domeniul IT, de a spori incluziunea digitală în comunitate și de a promova egalitatea de gen în acest sector. Eljakim Schrijvers, CEO al EGOI 2024, prezent anul acesta la Huawei Talent Summit, a afirmat: “Suntem bucuroși că Huawei încurajează diversitatea de gen în domeniul STEM”.

Specialiști din Grecia, Kenya și Mexic, precum și cei din ASEAN (Asociația Națiunilor din Sud-estul Asiei), și-au împărtășit, de asemenea, experiențele cu programele locale de formare a talentelor Huawei. Duan Xiaolei –  General Manager al ecosistemului global de startup-uri Huawei Cloud – a vorbit despre planurile privind dezvoltarea startup-urilor globale din ecosistemul Huawei Cloud. Ea a anunțat, de asemenea, că platforma va fi lansată în Europa anul acesta, iar procesele și serviciile vor ajuta întreprinderile nou-înființate să migreze în cloud și să inoveze, sporindu-și agilitatea. Așadar, platforma va folosi resursele ecosistemului intern și extern al Huawei pentru a le permite antreprenorilor să-și accelereze și să-și realizeze obiectivele de afaceri.

Vicky Zhang – vicepreședinte al Departamentului de Comunicare Corporate al Huawei – a spus: “Huawei s-a angajat încă de acum mult timp să sprijine talentele digitale din întreaga lume. Mă bucur să văd că proiectele pe care le implementăm alături de partenerii noștri se desfășoară fără probleme. Sper ca tot mai mulți oameni să poată lua parte la ele. Trebuie să rămânem conectați și să urmăm modelele de bune practici, devenind mai mult decât suma acțiunilor noastre individuale. Doar așa putem contura un viitor digital incluziv”.

Până în prezent, proiectele Huawei de formare a tinerelor talente au fost implementate în peste 150 de țări din întreaga lume și au fost accesate de peste 2,83 milioane de persoane.