La trei luni dupa de reteaua sociala Google+ s-a lansat pe baza doar de invitatii, Google isi deschide portile pentru oricine are cel putin 18 ani.

De la lansarea sa din 28 iunie, Google a spus ca a adaugat ca a facut peste 100 de imbunatatiri la Google+, inclusiv abilitatea de a cauta pe web din cadrul serviciului si acordarea permisiunii de a se inscrie pe site oricui, fara o invitatie de la un user.

“In ultimele 12 saptamani am testat terenul si am invatat multe,” spune Vic Gundotrape blogul oficial al companiei marti. “Nu am terminat nici pe departe, dar imbunatatirile trec din stadiul de testare in beta, si va prezentam cea de-a 100a caracteristica, inscrieri nelimitate.”

Printre noutati se numara video chatul de grup — numit “Hangouts” pe Google+ — pe smartphone. Initial, caracteristica va fi disponibila doar telefoanelor cu camera frontala si care folosesc cele mai noi versiuni ale Googl, dar in curand va fi deschisa userilor Apple iPhone si iPad, spun cei de la Google.

Noile caracteristici, printre care si postarile pe Google+ printr-un sms vor fi disponibile la nivel global incepand de miercuri, 21 septembrie.

Desi Google nu mai solicita invitatii, limiteaza temporar accessul adolescentilor. “NU permitem celor sub 18 ani sa foloseasca Google+ pana cand vom fi siguri ca am luat toate masurile de siguranta necesare. Inca nu avem in plan extinderea la useri sub 13 ani,” spunea compania intr-o declaratie scrisa.

Google+ a ajuns intr-un moment important saptamana trecuta cand a inceput sa permita dezvoltatorilor sa creeze software personalizat pentru retea, accesand date publice ale userilor precum informatiile si fotografiile de profil. Pentru Facebook, decizia deschiderii platformei dezvoltatorilor in 2007 a fost momentul-cheie al succesului sau.

Pentru mai multe informatii accesati: http://www.mercurynews.com