Profesori din 20 de țări, participanți în proiectul european de cercetare Open Discovery Space (ODS), sunt invitați să ia parte la o competiție internațională de realizare a unor scenarii de predare a lecțiilor. Conţinutul va fi folosit în învăţământul preuniversitar și este axat pe subiecte curiculare: ştiinţe, matematică, arte, ICT, studii sociale, limbi străine.
Cel mai creativ scenariu educațional din România ”Let’s learn English together” a fost deja desemnat câștigător al fazei naționale a concursului, iar autoarea, profesoara Georgeta Namolovan, va fi răsplătită cu o invitație la Academia de Vară din Grecia și va intra în finala internațională. Proiectul îi ajută pe copiii cu deficiențe de vedere să învețe engleza și îi familiarizează pe părinți cu programul RoboBraille.
”Școala este larg deschisă inovării. În ultimii zece ani a fost înzestrată cu cele mai noi echipamente și tehnologii pentru susținerea în permanență a elevilor deficienți de vedere. Organizăm și oferim permanent activități pentru exprimarea talentului elevilor în noi domenii. Suntem implicați în multe proiecte menite să îmbunătățească activitatea școlii, promovarea e-learning, oferindu-le elevilor acces la cultură. Obiectivul nostru principal este integrarea lor educațională, socială și profesională. Colaborarea cu SIVECO România are o reală importanță datorită schimbului de conținut educațional pe care îl putem realiza prin intermediul portalului ODS, asigurând în acest fel conexiunea cu alte școli speciale europene care lucrează cu elevi deficienți de vedere”, a declarat prof. Georgeta Namolovan de la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere din București.