Silviu-Tudor Şerban şi Andrei Nistor sunt câştigători ai concursului internaţional Intel® RealSense™ App Challenge, premiaţi cu 10.000 de dolari de către Intel. Scopul proiectului Drill Sergeant Simulator, proiectul câştigător, a fost să redefinească granițele interacțiunii dintre om și computer. Cu ajutorul camerei 3D Intel RealSense, Silviu şi Andrei au creat un mediu virtual reactiv, în care subiecții de pe ecran răspund la comenzile vocale ale ultilizatorului și pot percepe starea de spirit sau gesturile acestuia.

Au vârsta de 27 de ani, sunt originari din Hunedoara şi formează echipa BadRobot. Cei doi locuiesc acum în București, respectiv în Timișoara şi manifestă un puternic entuziasm pentru inovația în industria software. Silviu şi Andrei sunt specialiști în Computer Vision, Software Design, Artificial Intelligence și Digital Entertainment.

Aplicația interactivă Drill Sergeant Simulator a fost dezvoltată de cei doi de la zero pentru Intel® RealSense™ App Challenge și s-a materializat în forma unui joc imersiv. Este un concept original, care le aparține în totalitate.

Drill Sergeant Simulator combină mai multe tipuri de input, pe care le proiectează în mediul virtual: gesturile mâinii jucătorului, comenzile vocale (de tip interogativ sau imperativ), gesturile și emoțiile feței (bucurie, supărare etc).

Acțiunea jocului se desfășoară într-o cazarmă, unde este cantonat avatarul jucătorului, sergentul, care are misiunea de a-și pregăti trupele pentru luptă.  În viitorul apropiat, spațiul virtual va cuprinde o întreagă bază militară.

Care sunt următoarele etape? Obiectivul celor doi este să continue inovația în domeniul experiențelor reactive şi vor lucra la publicarea Drill Sergeant Simulator în market.

Mai mult, au în dezvoltare un concept de aplicare al acestor tehnologii interactive în mediul office.

“Am fost încântați să aflăm că suntem câștigători la Intel® RealSense™ App Challenge. Este o confirmare a calității muncii noastre. Pasul următor este să publicăm această aplicație în piață și să continuăm inovația în acest sector al aplicațiilor imersive.” (Silviu-Tudor Șerban)

“Jocurile video au fost dintotdeauna pasiunea mea. Să am ocazia să pot dezvolta un astfel de joc este un vis devenit realitate.” (Andrei Nistor)

La concursul Intel® RealSense™ App Challenge au fost înscrise 7.000 de proiecte în competiția globală, reprezentând 37 de țări. Din Europa, alături de  România au mai câștigat doar echipe din Germania, Marea Britanie și Ucraina. Cele două proiecte românești câștigătoare sunt “Drill Sergeant Simulator”, și “MoodFlux”, un player audio prin care poate fi controlat playlistul cu ajutorul gesturilor mâinii. Ambele echipe au obținut locul doi și premii în valoare de 10.000 de dolari fiecare.