Canon anunță câștigarea a patru premii acordate de Asociația de Presă și Tehnică a Imaginii (TIPA) – una dintre cele mai importante asociații de profil din lume. TIPA premiază cele mai bune produse de profil lansate în ultimele douăsprezece luni, iar în 2014 Canon se bucură din nou de recunoaștere mulțumită inovațiilor tehnice din portofoliul diversificat de produse. Următoarele premii au fost acordate:
- Cel mai bun DSLR pentru avansați: Canon EOS 70D
- Cea mai bună cameră compactă: Canon PowerShot G1 X Mark II
- Cel mai bun obiectiv pentru DSLR-uri profesioniste: Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x
- Cea mai bună inovație în imagistică: Canon Dual Pixel CMOS AF
Juriul TIPA este alcătuit din editori de la cele mai importante 29 de reviste de imagine și fotografie din lume, reuniți din 16 țări diferite și 5 continente. Membrii juriului se întâlnesc în fiecare an pentru a discuta despre produsele de imagine recent lansate în termeni de inovație, design și calitate a produsului, pentru a face selecția celor mai bune produse și tehnologii.
“Suntem foarte onorați să primim, o dată în plus, această recunoaștere din partea TIPA; iar acest lucru reflectă în mod evident calitatea excepțională și inovația gamei noastre de produse.” declară Steven Marshall, Marketing Director, Consumer Imaging, Canon Europe. “Dorința noastră este să oferim mai mult decât se poate face la ora actuală în imagistică. Prin urmare, acceptăm mereu provocări noi pentru ca, la final, comunitatea de fotografi să se bucure experiența Canon prin cele mai bune produse – de la modelele pentru amatori, până la linia pentru profesioniști. Iar premiile acordate de TIPA demonstrează încă o dată succesul acestui obiectiv.”
În onoarea produselor Canon premiate, juriul TIPA a oferit următoarele comentarii:
Cel mai bun DSLR pentru avansați: Canon EOS 70D
Canon EOS 70D combină un senzor CMOS APS-C de 20.2 megapixeli și un procesor puternic de imagine DIGIC 5+ pentru fotografiere la o viteză de 7 cadre pe secundă, la rezoluție maximă, și sensibilitate ISO 12800 (H:25600). Sistemul avansat de focalizare este perfecționat în 19 puncte. Inovația constă în tehnologia unică Dual Pixel CMOS AF, EOS 70 D fiind prima cameră echipată cu această tehnologie, care permite vizualizarea în timp real (LiveView), cu focalizare automată în timpul filmării. Ecranul tactil capacitiv LCD ClearView II 3:2 cu unghi variabil dispune de 1.04 milioane de puncte pentru redare la înaltă rezoluție. Wireless-ul încorporat face mai ușoare partajarea și salvarea imaginilor din camera foto pe un dispozitiv inteligent prin aplicația Canon EOS Remote.
Cea mai bună cameră compactă: Canon PowerShot G1 X Mark II
Toate camerele din gama Canon PowerShot G sunt foarte apreciate. Cea mai nouă, modelul PowerShot G1 X Mark II, oferă 13.1 megapixeli și un senzor de tip 1.5 cu posibilitate de fotografiere multi-aspect, obiectiv rapid cu zoom f/2-3.9 5X (echivalentul lui 24-120mm), precum și numeroase funcții personalizate și caracteristici îmbunătățite de manevrare. Posibilitățile de captură includ fișiere RAW de 14 biți și imagini în format JPEG, cu un sistem AiAF rapid și precis în 31 de puncte. Compoziția fotografiilor este, de asemenea, îmbunătățită mulțumită ecranului LCD tactil de 3 inci, cu o rezoluție de 1.04 milioane de puncte și acoperire 100%, iar reglarea manuală fină a focalizării se poate efectua utilizând unul dintre cele două inele de control ale camerei foto. PowerShot G1 X Mark II permite realizarea unor clipuri video Full HD, precum și conexiunea Wi-Fi pentru conectarea la funcția NFC. Focalizarea pentru gama PowerShot pornește de la 2 inci, dar se poate face cu exactitate și manual prin funția de evidențiere manuală a focalizării.
Cel mai bun teleobiectiv cu zoom pentru DSLR-uri profesioniste: Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x
Destinat fotografiei profesionale de sport și natură sălbatică, Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x este un super-teleobiectiv extensibil de calitate profesională cu teleconvertor încorporat de 1.4X. Beneficiul constă în posibilitatea de a fi pus în practică în situații care nu permit schimbarea rapidă a obiectivelor, bucurându-se totodată de un corp din aliaj de magneziu durabil și fără surplus de greutate, etanș la intemperii. Obiectivul include un strat de fluor și un stabilizator de imagine în patru trepte, plus o diafragmă circulară cu 9 lamele. Focalizarea automată se face rapid, aproape complet silențios, un aspect foarte important pentru realizarea de filme. Obiectivul este, de asemenea, foarte rezistent la praf și umezeală.
Cea mai bună inovație în imagistică: Canon Dual Pixel CMOS AF
Dual Pixel CMOS AF este o tehnologie bazată pe senzori, cu focalizare automată (AF) a detectării fazei. Beneficiul este scopul cu care a fost dezvoltată tehnologia, anume pentru a îmbunătăți aplicabilitatea capturii cu Live View. Apropiindu-se de aceleași performanțe ca în cazul utilizării vizorului, oferă o urmărire ușoară, de înaltă performanță a focalizării automate (AF). Tehnologia Dual Pixel CMOS AF este disponibilă, în prezent, pentru EOS 70D și, opțional, pentru modelele C100 și C300 din sistemul cinema EOS, compatibilie cu obiectiv Canon EF 130, iar sperăm ca, în viitorul apropiat, această inovație să ducă la dezvoltarea unui număr mai mare de capabilități de captură și prelucrare a imaginilor.