Inca de la inceputul anului 2013, utilizatorii ASiS ERP au putut beneficia de noile versiuni ale sistemului informatic, versiuni care respecta normele de aplicare ale sistemului de TVA la incasare. Conform cerintelor art. 134 din Codul Fiscal, modificat prin OG 15/2012, firmele din Romania care au inregistrat o cifra de afaceri mai mica de 2,25 milioane lei calculata pentru perioada Octombrie 2011 – Septembrie 2012, aplica de la la 1 ianuarie 2013 sistemul de TVA la incasare. Restul companiilor care cumpara bunuri si servicii de la firmele platitoare de TVA la incasare sunt nevoite sa-si schimbe modul de deducere a TVA.

Pregatirea sistemului ASiS pentru regimul TVA la incasare a debutat cu o serie de consultari cu experti contabili, scopul fiind acela de a identifica maniera contabila si tehnica de implementare a noilor reglementari in ERP-ul ASiS. Provocarea a constituit-o insa transpunerea modificarilor legislative in cat mai multe automatizari pentru utilizatorii finali, care sa le ofere un instrument facil de urmarire contabila. Astfel, in ASiS ERP, perioada de exigibilitate de 90 de zile pentru facturile emise de o companie cu TVA la incasare, momentul platii unei facturi, modalitatea de plata (numerar/ordin de plata, etc), calitatea unui furnizor (cu/fara TVA la incasare, din grupul de firme, etc) au reprezentat premise pentru generarea automata in ASiS a notelor contabile de TVA exigibil/neexigibil. In idea unei automatizari, au fost tratate si exceptiile de la norme, admitand totusi, si posibilitatea unei interventii manuale. De asemenea, s-au adus modificari Jurnalelor de vanzari si cumparari.

Functionarea ASiS pentru TVA la incasare a presupus pe langa instalarea noii versiuni a aplicatiei, si mici configurari legate de formularele de facturi, de declararea regimului TVA pentru toti tertii din baza de date, dar si pentru firma in cauza. Pentru toate acestea, clientii au avut in permanenta acces la serviciul de Suport online al Alfa Software .

“Clientii nostri stiu ca de fiecare data cand au loc schimbari legislative, pot conta in totalitate pe mecanisme complexe de suport, precum: remote control, documentatie amanuntita privind procedurile de lucru in ASiS, studii de caz si seminarii tematice.

Increderea in stabilitatea sistemului ASiS privind actualizarile legislative lasa loc inovatiei si functionalitatilor dedicate businessului. Mai mult decat un soft adaptat legislatiei din Romania, ASiS este si o solutie adaptata pana la cel mai mic detaliu fiecarui proces din cadrul unei companii. ASiS asigura o platforma online care ofera managerilor informatii in timp real de pe orice dispozitiv conectat la Internet (smartphone, laptop, etc). ” afirma Gheorghe Dudas, Director Tehnic.

ASiS ERP este sistemul integrat care beneficiaza de puterea si securitatea oferite de un motor de baze de date stabil (Microsoft SQL Server) si de portabilitatea asigurata de componenta 100% RIA (Rich Internet Application) – ASiSria . Aceasta componenta integreaza toata capacitatea solutiilor de tip desktop intr-un browser web, reusind astfel sa aduca informatia oriunde exista conexiune Internet. Datorita tehnologiei folosite, ASiSria poate lucra si in regim Cloud Computing, in deplina siguranta si cu performante sporite.

Principalele aplicatii ale sistemului ASiS sunt: Contabilitate si Gestiune, Personal si Salarizare, Managementul Productiei, Managementul Masinilor, Postcalcul, Tablou de Bord, etc.