Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii si-a prezentat recent, in cadrul Adunarii Generale, rezultatele pe 2014 si proiectele pe care doreste sa le continue in 2015 in vederea sprijinirii companiilor membre sa se dezvolte intr-un mediu mai favorabil atat intern, cat si international.

ANIS a incheiat anul 2014 cu peste 120 de membri, de la startup-uri pana la companii de software si servicii medii, dar si corporatii.

“2014 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru industria de software si servicii IT. Nu doar ca Asociatia a reusit sa atraga inca 25 noi membri, dar totodata, cu o forta si o reprezentativitate mai mare, ANIS a avut un cuvant mai greu de spus atat in activitatile de lobby cat si de promovare la export a firmelor romanesti. Cu cat suntem mai multi, cu atat puterea noastra creste si ne vom face mai repede si mai des auziti”, afirma Andrei Pitis, Presedinte ANIS.

Printre proiectele de anvergura apreciate de companiile de software si servicii si continuate in 2015 se numara ANIS Business Meetings, o serie de intalniri la care au acces doar firmele membre si care dezbat impreuna cu consultanti sau specialisti atestati probleme operationale curente, dar si de strategie ale companiilor din domeniu, precum angajarea de personal strain.

Un alt proiect initiat in 2014 si care se bucura de succes este Tech4Export prin care ANIS isi propune sa aduca fata in fata companii romanesti de software cu potentiali clienti din alte piete, prin evenimente organizate in mari capitale europene. In 2014 a avut loc o prima astfel de intalnire la Viena, in acest an urmand sa aiba loc o serie de evenimente similare, primul dintre ele avand loc la Londra in perioada 13-15 mai ac.

Romanian Software Index, catalogul companiilor de software si servicii, insotit de platforma online softwareindex.ro isi propune pentru al treilea an consecutiv sa promoveze companiile si produsele romanesti de software in primul rand pe piata externa.

“Vom lansa in curand editia a doua a studiului ANIS, la realizarea caruia s-a lucrat intens in ultimele 9 luni si care va prezenta si analiza indicatorii cheie pentru industria de software si servicii. Vom continua totodata proiectele de educatie in beneficiul membrilor ANIS, cursurile de testare ISTQB, dar si proiectele de cooperare cu universitatile de profil din tara”, adauga Valerica Dragomir, Director Executiv ANIS.

 

In cursul Adunarii Generale, membrii prezenti si-au exprimat dorinta ca ANIS sa continue si actiunile de lobby pentru sprijinirea companiilor mici si medii din domeniu, dar si pentru simplificarea procedurilor pentru companiile care exporta.

In cadrul aceluiasi eveniment a fost votata si noua componenta a Consiliului Director al ANIS:

  • Vicepresedinte Educatie Continua – Teodor Blidarus (Softelligence)
  • Vicepresedinte Dezvoltare Regionala – Daniel Buleu (RomSoft, Iasi)
  • Vicepresedinte Cercetare-Dezvoltare – Mihai Constantin-Pau (Intel Romania Software Development Center)
  • Vicepresedinte Outsourcing – Sorin Gavanescu (IT Six Global Services, Craiova)
  • Vicepresedinte Initiative Academice – Dan Garlasu (Oracle Romania)
  • Vicepresedinte IP & Antreprenoriat – Radu Georgescu (GECAD Group)
  • Vicepresedinte Relatii Internationale – Ciprian Candea (Ropardo, Sibiu)

Andrei Pitis – Presedinte ANIS si Todi Pruteanu – Vicepresedinte Piata Interna isi vor continua mandatul de doi ani.