Archive for the Stiri/ Noutati Category

Alex Badiu – Cum sa alegi si sa folosesti o licenta Open Source

Posted by on November 21, 2015  |  No Comments

badiuDesi ne-a avertizat ca nu este un avocat si prezinta doar experienta proprie, prezentarea lui Alex Badiu de la LOAD  “Cum sa alegi si sa folosesti o licenta Open Source“ a fost primita cu un val de intrebari de catre cei prezenti. Toti au apreciat documentarea lui Alex, dar si pasiunea si sinceritatea cu care isi impartaseste experienta celor interesati.

Alexandru Badiu a descoperit lumea open source in 1998, odata cu distributia de Linux Slackware, si nu s-a mai uitat inapoi. Este membru fondator al Asociatiei Drupal Romania si absolvent al Facultatii de Matematica si Informatica din Bucuresti, unde a si predat cativa ani. In prezent este Development Lead la Corbis.

Aici este prezentarea lui Alexandru: http://alexandrubadiu.ro/presentation-oss/

Folositi tasta “space” ca sa schimbati slide-urile :)

Filed Under: Events, Stiri/ Noutati

Robert Bindar – “Modern WebApps: ServiceWorkers”

Posted by on November 20, 2015  |  No Comments

ROBERT BÎNDAR, Contributor Tehnic, membru al comunitatii Mozilla a sustinul la LOAD 2015 prezentarea “Modern WebApps: ServiceWorkers” .

robert bindar
Robert este un contributor tehnic al comunitatii Mozilla. Contributiile sale au avut ca target imbunatatirea sistemului de operare Firefox OS, in special prin dezvoltarea unui sistem de notificari aliniat cu standardele web WHATWG si W3C. Prezentarea sa va avea ca main topic ServiceWorkers si PushAPI, concepte recent introduse in majoritatea browserelor de pe piata.

robert bindar bunaPrezentarea lui Robert este disponibila aici:

https://docs.google.com/presentation/d/1wrhdIsfxbAMrrETSxaNsu3429WkAhet8d8YEtEnPQTI/edit?pli=1#slide=id.gd8cf9df33_0_469

Filed Under: Events, Stiri/ Noutati

Microsoft si Open Source in Azure

Posted by on November 20, 2015  |  No Comments

In cadrul LOAD 2015, unul dintre subiectele de interes, a fost, ca de fiecare data, “conlucrarea” dintre open source si platforma Azure Microsoft. Subiectul a fost intens  dezbatut de catre participanti si sustinut de Adrian Ionescu.

Adrian Ionescu IMG_1947_edited (Custom)Adrian Ionescu  este  Azure Business Development la  Microsoft. Absolvent al Academiei de Studii Economice in anul 2004, Adrian are peste 8 ani de experienta in antreprenoriat in IT si 4 ani de experienta in Microsoft Romania. In momentul de fata ocupa rolul de Microsoft Azure business development manager. cu focus deosebit pe zona de Open Source.

Prezentarea lui Adrian, “Microsoft si Open Source in Azure” este disponibila mai jos:

2015-11 Linux Open Alternative Days

Filed Under: Events, Stiri/ Noutati

LOAD 2015 (a zecea ediție) în Noiembrie la TechHub București

Posted by on October 30, 2015  |  No Comments

ITChannel Romania (http://www.itchannel.ro) organizează anul acesta ediția cu numărul 10 a LOAD (Linux Open Alternative Day).

Evenimentul urmează a avea loc în data de 19 noiembrie 2015, la TechHub Bucharest.

logo_LOADEdiția 2015, care are ca motto “LOAD 10.0 – Future is here”, își propune să realizeze o analiză a tendințelor actuale în piața IT, precum cloud computing, SaaS (Software as a Service), securitate etc.

De asemenea, ediția de acest an include un interesant workshop “Cum sa alegi si sa folosesti o licenta Open Source” susținut de un membru reprezentativ al comunității Drupal, Alex Badiu – Development Lead la Corbis.

Înregistrarea se realizează la adresa http://itchannel.ro/load/?page_id=8 .

Detalii suplimentare pe http://www.load.ro sau pe mail la silviu@itchannel.ro.

Informații legate de locația TechHub Sunt disponibile la adresa http://itchannel.ro/load/?page_id=240.

Tags:

Filed Under: Events, Stiri/ Noutati

Adrian Ionescu, despre Microsoft si Open Source in Azure

Posted by on October 30, 2015  |  No Comments

Adrian Ionescu IMG_1947_edited (Custom)Va prezentam unul dintre vorbitorii de la editia de anul acesta: Adrian Ionescu  Azure Business Development.

Absolvent al Academiei de Studii Economice in anul 2004, Adrian are peste 8 ani de experienta in antreprenoriat in IT si 4 ani de experienta in Microsoft Romania. In momentul de fata ocupa rolul de Microsoft Azure business development manager. cu focus deosebit pe zona de Open Source.

 

Prezentarea lui Adrian este: “Microsoft si Open Source in Azure”.

 

Filed Under: Events, Stiri/ Noutati

LOAD 2014, editia a 9-a, impresii de final

Posted by on October 28, 2014  |  No Comments

Multumim celor care au participat la ediția 2014 a LOAD, ediția cu numărul 9, precum si celor care si-au exprimat interesul, chiar daca nu au mai reusit sa ajunga la eveniment :)

Avand ca  motto “LOAD 9.0 – Thinking to the Future – Open source and cloud computing”, evenimentul a prilejuit reintâlnirea placuta cu publicul nostru fidel, dar și cu noi participanți care au  apreciat subiectele și invitații noștri.

Filed Under: Stiri/ Noutati

LOAD 9.0 – Thinking to the Future – Open source and cloud computing

Posted by on September 2, 2014  |  No Comments

logo_LOADVă invităm la ediția 2014 a LOAD, ediția cu numărul 9, ce are ca motto “LOAD 9.0 – Thinking to the Future – Open source and cloud computing”.

Ne face plăcere să ne reintâlnim cu publicul nostru fidel, dar și cu noi participanți care apreciază subiectele și invitații noștri.

Evenimentul își propune să prezinte cele mai noi tehnologii open source, în contextul larg al noilor tendințe ce au revoluționat domeniul IT în ultimii ani: cloud computing, SAAS (Software as a Service), mobilitate, big data. LOAD 2014 a fost gândit pentru a coagula o comunitate puternică de open source, dar şi pentru a da posibilitatea companiilor să îşi prezinte produsele bazate pe tehnologia open source. În cadrul Linux Open Alternative Day 2014, specialişti din domeniul open source vor expune de-a lungul evenimentului dedicat, soluţii şi motivaţii pentru adoptarea open source.

Filed Under: Stiri/ Noutati

LOAD 2013 – Ediția cu numărul 8 a Linux Open Alternative Day – 29 mai 2013

Posted by on June 7, 2014  |  No Comments

Linux Open Alternative Day 2013 este a opta ediție ediţie a evenimentului dedicat Linux şi tehnologiilor  open source, având ca public  ţintă oamenii de afaceri din toate domeniile, utilizatori ai sistemelor open source şi susţinătorii acestei filosofii.
Filosofia open source este bazată pe colaborare iar cel mai bun mijloc de a pune în practică acest crez este la evenimentul LOAD 2013, unde se pot dezvolta parteneriate cu cei prezenţi din mediul de afaceri.
Cei mai buni specialişti vor fi prezenţi pentru a vorbi despre tehnologii bazate pe Linux, soluţii create special pentru mediul de afaceri, pentru a ajuta la reducerea costurilor şi la eficientizarea din toate punctele de vedere a procesului de afaceri.
Evenimentul urmează să se desfășoare miercuri 29 mai 2013 la Hotelul Ramada North
Pentru înregistare acceați link-ul - http://itchannel.ro/load/?page_id=8

Tags:

Filed Under: Stiri/ Noutati

Eveniment: Jeff Jonas la LOAD 2012

Posted by on March 12, 2014  |  No Comments

2870Jeff Jonas va fi prezent in data de 5 aprilie la Bucuresti, in cadrul evenimentului Linux Open Alternative Day (LOAD) 2012.

Jeff Jonas este Chief Scientist in cadrul IBM Entity Analytics Group.  IBM Entity Analytics Group a fost format pe baza tehnologiilor dezvoltate de catre Systems Research & Development  (SRD), fondat de Jonas în 1984, şi achiziţionat de către IBM în ianuarie 2005.

Jonas a condus compania SRD la proiectarea şi dezvoltarea unui număr de sisteme unice, inclusiv o tehnologie utilizată de industria jocurilor de noroc din Las Vegas. O astfel de inovaţie a jucat un rol esenţial în protejarea industriei jocurilor de noroc de diverse fraude.

Jonas proiectează tehnologie de ultimă generaţie, care ajută organizaţiile sa fie mai inteligente, mai eficiente şi extrem de competitive.

Filed Under: Stiri/ Noutati

Eveniment CentOS Dojo – 6 septembrie

Posted by on August 25, 2013  |  No Comments

penguinIn data de 6 septembrie va avea loc un CentOS Dojo la Bucuresti. Evenimentul va avea loc la Bucharest TechHub si este dedicat pentru administratorii de sistem cu experienta pe urmatoarele distributii de Linux – CentOS / Red Hat Enterprise Linux / Fedora.

Filed Under: Stiri/ Noutati

« Older Entries